Karbenátky od Aleše - s mrkví

Verze pro tiskVerze pro tisk

Ingredience

250 g
vločky ovesné jemné
2
mrkev (velká)
1
cibule (velká)
3 str.
česnek
2
vejce
 
sýr (strouhaný)
 
sůl
 
majoránka
 
tebi
 
strouhanka

Postup

Vločky se přes noc namočí. Přebytečnou vodu můžeš vymačkat nebo, pokud jí tam po nasáknutí vloček není moc, můžeš jí tam nechat. Na hrubém struhadle nastrouháš dvě mrkve, přidáš jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření, vajíčka, vše zamícháš a nakonec podle hustoty přidáš strouhanku tak, aby těsto mělo konzistenci klasických karbanátek a dalo se tvarovat. vysypeš si vál nebo stůl strouhankou a z těsta tvaruješ karbanátky, obalíš ve strouhance a smažíš z každé strany na mírném ohni dozlatova. Směs se dá vylepšit i strouhaným sýrem, který přidáš do těsta.

 

Souhrn

Množství
dávka
Příprava
Doba vaření
Celkový čas