Karbenátky od Aleše - s mrkví

Ingredience
250 g
vločky ovesné jemné 2
mrkev (velká) 1
cibule (velká) 3 str.
česnek 2
vejcePostup
Vločky se přes noc namočí. Přebytečnou vodu můžeš vymačkat nebo, pokud jí tam po nasáknutí vloček není moc, můžeš jí tam nechat. Na hrubém struhadle nastrouháš dvě mrkve, přidáš jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření, vajíčka, vše zamícháš a nakonec podle hustoty přidáš strouhanku tak, aby těsto mělo konzistenci klasických karbanátek a dalo se tvarovat. vysypeš si vál nebo stůl strouhankou a z těsta tvaruješ karbanátky, obalíš ve strouhance a smažíš z každé strany na mírném ohni dozlatova. Směs se dá vylepšit i strouhaným sýrem, který přidáš do těsta.
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |