Koláč - základní těsto
Verze pro tisk
Ingredience
180 g
mouka hladká 1 čaj. lž.
cukr krystal (zarovnaná) 1⁄2 čaj. lž.
sůl (zarovnaná) 100 g
tuk (110 g) 5 pol. lž.
voda studenáPostup
- všechny suroviny by měly být studené
(tuk pokojové teploty způsobí, že výsledný koláč bude tvrdý a mastný) - smíchat mouku, cukr a sůl
- odložit si 1. polovinu směsi vedle
- do 2. poloviny směsi přidat polovinu množství tuku
- zpracovat, ale nepřepracovat
- přidat odloženou část mouky
- přidat druhou polovinu tuku
- zpracovat
- přidat studenou vodu, těsto se dobře spojí
- zabalit a uložit do ledničky na 1 hodinu až 2 dny
https://preppykitchen.com/classic-pastry-crust/
koláč s jablky: https://preppykitchen.com/apple-pie/
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | 20 minut |
Doba vaření | |
Celkový čas | 20 minut |