Pudinkový krém

Ingredience
2 bal.
pudink vanilkový 600 ml
mléko (400 mléka + 200 šťávy) 10 čaj. lž.
cukr krystal 180 g
máslo (180-200)Postup
- uvaříme pudink
(pokud se mléko se šťávou sráží, přidej špetku sody) - hotový horký pudink sundáme z plotýnky
- přidáme naporcované máslo
- mícháme do zhomogenizování
(množství ze 2 balíčků pudinku vystačí na 2 vrstvy krému na dort)
-----------------------------------------------------
- máslo 1,5 ks, mléko 1/4 litru, 1 balíček vanilkový cukr, 1 balíček vanilkový pudink, 150 g cukr
- Pudink uvaříme v mléce obvyklým způsobem a do ještě teplého zašleháme oba cukry a šleháme až do zchladnutí. Poté postupně přidáváme máslo a šleháme do lehkého a hladkého krému. Můžeme přidat různou příchuť.
- do horkého pudinku nakrájím máslo a po částech zašlehávám ruční metlou, klidně i z lednice a ještě se mi nesrazil
pudink vařím z necelého 1/2l mléka a přidávám 1 máslo, ,pak klidně itvaroh apod. - Když dáte máslo do horkého pudinku (nikdy se mi nesrazil), tak výsledek je výborný "pudink". Ale když do našlehaného másla s cukrem postupně zašleháváte studený pudink (občas se mi srazí), tak máte výborný "krém" .
- Krém se mi nesrazí, když zašlehávám obráceně - do vychladlého pudinku zašlehávám postupně máslo,které by mělo mít pokojovou teplotu.Pudink nechám vychladit a aby se neudělal škraloup,chladím ve vyšší užší nádobě a nahoru dám hned na horký kousek másla.To se rozpustí a zabrání udělání škraloupu
- cukr dám rovnou do pudinku,když ho vařím.Pak nemusím mít starosti,jestli se cukr rozšlehá tak,aby nekřupal mezi zuby.Takhle je to rychlejší,jednodušší a máslo se nemusí zašlehávat dlouho
- Když do našlehaného másla s cukrem zašleháváte pudink ne studený, ale ještě vlažný, nesrazí se. Taky to chce přidávat pudink po malých částech, ne velké kusy.
- Na pudingu sa neurobí škraloup, keď puding posypete cukrom.
- Pro přípravu pudinkového máslového krému je potřeba použít méně mléka. Na jeden klasický kupovaný pudinkový prášek dáváme 500 ml mléka, při vaření základu na krém ale bude stačit jen 300 ml. Dále postupujte stejně jako při vaření pudinku, jen počítejte s tím, že směs bude opravdu hustá a je potřeba míchat ji ke konci vaření intenzivně. Od chvíle houstnutí stačí už jen velmi krátce provařit a pudink je hotov. Ještě horký jej vlijte do hlubokého talíře a přikryjte potravinářskou folií. Přitiskněte ji přímo na pudink tak, aby velmi těsně přiléhala. Folie zabrání vytvoření škraloupu.
- Pudink máte uvařený, teď je nutné nechat jej zcela vychladnout. Ve stejné době vyjměte máslo z lednice. Aby se obě suroviny dobře spojily, je nutné, aby měly stejnou teplotu. Máslo musí být změklé a pudink nesmí být ani studený, ani na pohmat přes folii teplý. Nedávejte proto pudink chladnout do lednice, nechte jej klidně stát na kuchyňské lince. Při běžné pokojové teplotě pudink vychladne asi za 2 hodiny. A zhruba stejný čas potřebuje máslo, aby změklo. Jakmile budou obě suroviny připraveny, můžete do pudinku po částech vešlehávat máslo. Obě suroviny se spojí a vznikne odlehčený máslový cukrářský krém. A kolik másla dát? Záleží na tom, jestli chcete krém víc pudinkový, nebo víc máslový. Podle toho použijte mezi 130 až 200 g másla.
- Máslo je pro vás moc tučné a chcete krém opravdu nadýchaný? Pak spojte pudinkový základ na krém se šlehačkou. Jak na to? Opět uvařte hustý pudink, ale nechte jej vychladnout v lednici. Potom ušlehejte jeden kelímek smetany ke šlehání dotuha a ručně jej vmíchejte do vychlazeného pudinku. Tento krém je ideální do věnečků, hodí se ale i na piškotové řezy.
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |