Náplň makovo-povidlová do 20 buchet
Ingredience
Postup
V horkém mléce spaříme mák.
Přidáme skořici a povidla
Poznámky
Možnost přidat nasekané mandle?
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | 15 minut |
Doba vaření | |
Celkový čas | 15 minut |
Z mléka, droždí, lžíce mouky a lžičky cukru vytvoříme kvásek.
Přesijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a tuk.
Smícháme a vyboucháme.
Dáme do plastové mísy a dáme do ledničky (11°C), nezakrýváme.
Necháme 12h odpočívat. Těsto nabyde 3x víc.
Těsto vytáhneme a necháme 30-60min rozehřát.
Mezitím připravíme náplň a vymažeme skleněný pekáček olejem. (Do velké brutvaně dvojnásobná dávka - vejde se v pohodě.)
Těsto přeboucháme, vytvoříme buchty a naplníme.
Necháme 1h kynout v teple.
Pečeme 10min na 200°C, 10min na 180°C
60min příprava těsta
12h v ledničce
30-60min zteplání a vytvoření náplně (60min MAX)
30min vytvoření buchet (250g mouky)
60min kynutí
20min pečení
další informace pro inspiraci:
https://www.kucharkaprodceru.cz/kynute-buchty-recept/
Množství | |
---|---|
Příprava | 3 hodiny |
Doba vaření | |
Celkový čas | 3 hodiny |
V horkém mléce spaříme mák.
Přidáme skořici a povidla
Možnost přidat nasekané mandle?
Množství | |
---|---|
Příprava | 15 minut |
Doba vaření | |
Celkový čas | 15 minut |