Guláš z hlívy ústřičné od dědečka

Verze pro tiskVerze pro tisk

Ingredience

300 g
hlíva ústřičná
2 pol. lž.
olej
1
cibule
  čaj. lž.
paprika mletá
2 pol. lž.
rajský protlak
3 str.
česnek
1 šp.
kmín
1 šp.
pepř
 
sůl (dle potřeby)
1 šp.
majoránka

Postup

V kastrolu rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme na proužky nakrájenou hlívu.

Opečeme a podlijeme menším množstvím vody, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

Necháváme vydusit všechnu vodu až do fáze, kdy se hlíva začíná přichytávat ke dnu kastrolu, promícháme a dolijeme trochu vody. Tento postup opakujeme až do okamžiku změknutí hlívy.

Ve finále zasypeme majoránkou a již bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme posypané slabými proužky cibule.

Souhrn

Množství
porce
Příprava
Doba vaření
Celkový čas