Guláš z hlívy ústřičné od dědečka
Verze pro tisk
sůl (dle potřeby)
Ingredience
300 g
hlíva ústřičná 2 pol. lž.
olej 1
cibule čaj. lž.
paprika mletá 2 pol. lž.
rajský protlak 3 str.
česnek 1 šp.
kmín 1 šp.
pepř 1 šp.
majoránkaPostup
V kastrolu rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme na proužky nakrájenou hlívu.
Opečeme a podlijeme menším množstvím vody, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
Necháváme vydusit všechnu vodu až do fáze, kdy se hlíva začíná přichytávat ke dnu kastrolu, promícháme a dolijeme trochu vody. Tento postup opakujeme až do okamžiku změknutí hlívy.
Ve finále zasypeme majoránkou a již bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme posypané slabými proužky cibule.
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |