Fazolové lusky od dědečka

Verze pro tiskVerze pro tisk

Ingredience

12
fazolové lusky zelené
3 pl.
sýr (např. Eidam)
2 pol. lž.
kečup
1 čaj. lž.
olej
1 tr.
koření grilovací

Postup

Fazolové lusky opereme, odkrojíme stopky a zaschlé špičky, (můžeme sloupnout středová vlákna, ale není to nezbytné) a dáme je krátce povařit v mírně osolené vodě.

Na jeden plátek eidamu položíme 4 fazolové lusky. Plátky stočíme do roličky … pokud by roličky nedržely stočené, můžeme je „sešpendlit“ párátky.

Roličky, nakladené na rozpálený olej, zalejeme přiměřeným množstvím kečupu, okořeníme grilovacím kořením a dáme krátce zapéct.

 Jako příloha tmavý chléb, ale s opečenými bramborami je to taky dobré.

Souhrn

Množství
porce
Příprava20 minut
Doba vaření20 minut
Celkový čas40 minut