Řecké papriky dědečka
Verze pro tisk
Ingredience
2
zelené papriky (dlouhé rovné) 2
rajčata (středně velká) 2 str.
česnek 50 g
sýr (Eidam nebo Hermelín) 1 čaj. lž.
olej 1 šp.
sůlPostup
Papriky omyjeme a osušíme, dáme je - celé - opékat na oleji, několikrát obrátíme, aby se rovnoměrně opékaly ze všech stran. Rajčata opereme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a zamícháme k nim rozetřený česnek. Směs rajčat a česneku vložíme k opečeným paprikám a necháme dusit…cca 5 minut…
Na takto připravenou zeleninu naklademe plátky eidamu nebo hermelínu a necháme sýr roztavit …nejlépe zapéct v troubě. Hotovo! Jako příloha je nejlepší dobrý tmavý chleba.
Poznámka: Pro případ, že jsou papriky pálivé (o čemž se dopředu obvykle nepřesvědčíme) –
je třeba ke stolu postavit kýbl se studenou vodou… na chlazení úst …
Je to tak dobré, že na talíři obvykle zůstanou jen stopky z paprik … jedlé a chutné jsou totiž i jádřince paprik …
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | 10 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Celkový čas | 30 minut |