Řecké papriky dědečka

Verze pro tiskVerze pro tisk

Ingredience

2
zelené papriky (dlouhé rovné)
2
rajčata (středně velká)
2 str.
česnek
50 g
sýr (Eidam nebo Hermelín)
1 čaj. lž.
olej
1 šp.
sůl

Postup

Papriky omyjeme a osušíme, dáme je - celé - opékat na oleji, několikrát obrátíme, aby se rovnoměrně opékaly ze všech stran. Rajčata opereme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a zamícháme k nim rozetřený česnek. Směs rajčat a česneku vložíme k opečeným paprikám a necháme dusit…cca 5 minut…

Na takto připravenou zeleninu naklademe plátky eidamu nebo hermelínu a necháme sýr roztavit …nejlépe zapéct v troubě. Hotovo! Jako příloha je nejlepší dobrý tmavý chleba.

Poznámka: Pro případ, že jsou papriky pálivé (o čemž se dopředu obvykle nepřesvědčíme) –

je třeba ke stolu postavit kýbl se studenou vodou… na chlazení úst …

Je to tak dobré, že na talíři obvykle zůstanou jen stopky z paprik … jedlé a chutné jsou totiž i jádřince paprik …  

Souhrn

Množství
porce
Příprava10 minut
Doba vaření20 minut
Celkový čas30 minut