Náplň maková na frgál
Ingredience
Postup
Souhrn
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |
Z droždí, cukru, sojového mléka, vody a mouky připravíme kvásek a necháme vzejít.
Mezitím smícháme suché přísady, přidáme olej a vejce a dobře promícháme.
Přidáme kvásek, těsto dobře dobře vypracujeme a dáme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na díly podle počtu frgálů (na 1 frgál stačí 315 g (tenký) - 350 g (tlustý okraj).
Těsto dáme na střed plechu na pečicí papír a roztlačíme jej do kola až k okrajům plechu.
(Pokud se těsto lepí hodně, je třeba jej ještě více nabouchat nebo nechat vykynout.
Pokud se lepí už jen málo, je vhodné těsto na jeden frgál ještě dopracovat v rukách: vyválet váleček, a přeložit, vyválet v jiném směru, přeložit,... dokud neztuhne - pak už je pevné a drží.)
Necháme ještě chvíli kynout, střed splácneme a frgál potřeme náplní.
Pečeme 18-20 minut při 200°C.
viz také:
https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/frgaly-jak-se-pecou-a-co-o-nich-...
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |
Množství | |
---|---|
Příprava | |
Doba vaření | |
Celkový čas |